Du är här

En dag på Jollen

Jollen är vår småbarnsavdelning, med plats för 12 barn mellan 1 och 3 år.
Så här ser en dag på Jollen ut:

jollen.gif
När barnen kommer till förskolan hälsar vi “God morgon” utomhus. Barnet väljer sedan själv någonting att leka med.

09.00
Vår verksamhet börjar och alla barn skall nu vara på plats. Dagarna är planerade på olika sätt. Ibland går vi på promenad eller leker i vår park. Andra dagar har vi olika gruppaktiviteter med barnen; har rörelse, skapande och språkverkstad. Alla barn får utöva de olika aktiviteterna efter sin egen utveckling och förmåga. Pedagogerna får då tillfälle att lära känna barnen i olika situationer.

09.45
Fruktstund. Barnen får själv välja vilken frukt de önskar äta.

10.45
Det är dags för en kort samling och vi sätter oss i en ring. Vi går igenom vilka barn som är här och sjunger tillsammans eller läser en saga.

11.00
Lunchen serveras. Under måltiden sitter barnen vid de dukade småborden och får lära sig att själva lägga upp mat, hälla upp mjölk/vatten i glaset, osv. När vi ätit färdigt dukar barnen själva undan.

11.30 (ca)
Vartefter barnen ätit klart går de och lägger sig på sina madrasser för att sova middag. Barnen har möjlighet att sova fram till 13.45. De barn som inte har behov av att sova är uppe och aktiverar sig med vårt material eller pysslar och skapar.

14.00
Mellanmålet serveras. Under den del av året som vädret och temperaturen tillåter äter vi ofta utomhus.

Barnen är antingen inne eller ute fram till dess att de hämtas. Vi avslutar dagen genom att säga några ord till varje barn, samt att den som hämtar barnet också får veta hur dagen varit.